Manapság egyre divatosabbak a 3D-s betűk a szobák falain. Lehet az a gyermekünk neve vagy akár a kedvenc focicsapatunk logója. Valld be, te is mindig szerettél volna egy ilyet. Azonban a legtöbben ott elakadunk, hogy szeretnénk, de nem tudjuk hogyan kezdjünk hozzá. Most megmutatjuk!

 

A szerszámok népes sora egy lombfűrészben (mi gépit használtunk de a kézi is tökéletesen megfelel), filctollban és egy vonalzóban merül ki. Amire pedig dolgozni fogunk ez esetben egy lépésálló hungarocell. Az első és legfontosabb feladatunk, hogy megtervezzük a mintát, itt rajzolhatunk szabad kézzel, esetleg szerkeszthetjük vagy ha bonyolultabb mintáról van szó, akkor akár egy projektorral rá is vetíthetjük és onnan már gyerekjáték átrajzolni. Mi a szerkesztést választottuk, hogy precíz legyen a mintánk.

Ha megrajzoltuk a kívánt darabot, akkor elkezdődhet a vágás. Ahogy említettem, mi gépi lombfűrésszel dolgoztunk, de a kézi is tökéletesen megfelel. A fontos az, hogy a vágásokat mindig egyszerű vonalakból próbáljuk felépíteni. Persze kanyarodni is tudunk, de minél inkább egyenesekből dolgozunk, annál szebb lesz az eredmény. Ne aggódjunk ha kicsit szögletes a minta, a végén a csiszolás majd eltünteti.

Amikor készen vagyunk a kivágással, jön a csiszolás. Egy fakockára szorított csiszolópapírral körbecsiszoljuk a problémás éleket.

Ha megvagyunk, jöhet a festés. Mi a legegyszerűbb módot választottuk, festékszóróval festettünk. De ez már csak a saját képzeletünkre van bízva. Lealapozhatjuk és festhetjük kézi ecsettel, maszkolószalaggal mintákat festhetünk bele, vagy akár különböző anyagokkal díszíthetjük. A lehetőségek végtelenek! 

És íme a mi végeredményünk:

Ha tetszett, akkor mindenképpen készítsétek el!

Jó barkácsolást!