Green Cottage DIY

A szomszéd úgy sem hiszi, hogy te csináltad!Legyen az kert, pici udvar vagy éppen egy erkély mindig akad amivel szebbé, jobbá tudjuk varázsolni. Ekkor kerülnek elő a különböző bútoráruházak és barkácsboltok újságai. 1-2 napig nézegetjük győzködjük magunkat, aztán nagytöbbségében arra az álláspontra jutunk, hogy ez drága, nem engedhetjük meg magunknak és ezzel a tervek dugába dőlnek. 
De mi nem így gondolkodunk kis idő, kicsi munka és már is kész a méreg drága kerti kiülő.

 A terv persze azonnal összeállt benéztünk a fáskamrába és néhány ígéretes deszkát kiválasztottunk. Persze ha nincs fáskamránk akkor se kell megijedni. Csak robogjunk el a legközelebbi tüzépre és vásároljunk némi fát.

 Itt a pontos anyagjegyzék:

barkácsolás kert kertikiülő fa munka egyszerű DIY

Miután mindent beszereztünk nem marad más hátra mint az előre meghatározott méreteket levágjuk és elkezdjük összeállítani a kiülőnket. Mivel nem egy bonyolult formációról beszélünk tehát se csapolást, se ragasztás, se semilyen speciális illesztési módot nem tartalmaz ezért egyszerű dolgunk van. Amire szükségünk lehet a készítés során az egy gérvágó fűrész és egy csavarbehajtó. Ha ezekkel rendelkezünk nagy gondba már nem kerülhetünk.

barkácsolás kert kertikiülő fa munka egyszerű DIY


Az első és legfontosabb feladat a lábrészek összeállítása, ezt a legkönnyebb módon úgy valósíthatjuk meg, ha a szükséges formát előre a szerelő asztalra rajzoljuk és ott kezdjük összecsavarozni így a tévedés esélyét maximálisan kizárhatjuk. Amikor elkészültünk a lábakkal és a háttámlákkal akkor a fő összetartó elemekkel összekötjuk az építményünket így formát adva neki és inmár stabil alapokra helyezve. Ezeket a fő összetartó elemeket szemléletesebbé téve egy kedves nézőnk készített néhány 3D-s illusztrációt ami megkönnyítheti az építést.

barkácsolás kert kertikiülő fa munka egyszerű DIY

Ezek után már csak az ülő felület és a háttámla feltétele maradt, amihez mi szögbelövőt használtunk de ez ugyan úgy csavarozható vagy akár szegelhető is. Az így elkészült építmény meglehetősen stabil lesz akár komolyabb kerti partykat is gond nélkül átvészel.

barkácsolás kert kertikiülő fa munka egyszerű DIY


 Egy dolgunk maradt még hátra egy ápolás a fának. Ez több módon is kivitelezhető. Mi először egy lenolajos fabeeresztővel ápoltuk le a fát, ami a fa pólusait hivatott eltömíteni így ellenállóbá teszi az idővel szemben. Aztán pedig egy fenyő színű lazurral fejeztük be. A fa ápolásáról még rengeteget lehetne beszélni de ezt majd egy későbbi bejegyzésünkben részletesen kifejtjük. Ami a fontos, hogy néhány egyszerű lépés és pár ezer forint felhasználásával egy délután alatt egy csodás kerti kiülőt készíthetünk, aminek szó szerint a csodájára járnak! És persze ott van az a jóleső érzés, hogy ha valaki rákérdez magabiztosan állíthatjuk Mi készítettük. 

És egy kis videós segítség, ha te is elkészítenéd otthon:

Tovább
0

Valami új kezdete...Néhány évvel ezelőtt, saját erőből nekiálltunk egy régi ház vendégházzá való átalakításának. Mindent a lehetőségek szerint a legszebben és legkreatívabban próbáltunk megvalósítani, így jöttek az ötletek és megoldások. A vendégház mára üzemel és sok vendégünk érdeklődve hallgatta történeteinket az átalakításról. Az érdeklődés csak fokozódott, amikor kiderült néhány dologról, hogy mi is volt az valójában. Így lett eldobható raklapból asztal, emeletes ágyból kanapé, egy kupac vasból pedig kerti filagória.
Gondoltunk egyet és úgy döntöttünk, hogy ezt másoknak is meg kell mutatnunk. Illetve szeretnénk átadni azt, hogy a saját kezünkkel és sok kreativitással bármit meg lehet alkotni. Van még jó néhány ötletünk, amit meg szeretnénk valósítani azért, hogy ezt otthon te is meg tudd csinálni! Ígérjük, nem lesz költséges és bonyolult sem, gondolkodjunk együtt a tervezéstől a megvalósításig, és a szomszédodnak, barátaidnak, ismerőseidnek tátva maradhat a szája.
 

Bemutatkozás Storytime

Egy Youtube csatorna keretei között (amit itt megnézhetsz) már több mint 1 éve publikálunk videókat. Az egész egyszerű dolgoktól a legnagyobbakig. A blogon számtalan most készülő és már elkészült dologról fogunk beszélni. Ha lehet még részletesebben kifejtjük, hogy hogyan is csinálhatjátok meg ezeket akár otthon ti magatok is!

Ha pedig kedvet kaptál nosza itt az első bemutatkozó videónk is amiből megtudhatod mire számíthatsz::

Tovább
0
5678910
»

Green Cottage DIY

blogavatar

Barkácsolunk, felújítunk, átépítünk! És mindezt úgy, hogy ti is meg tudjátok csinálni.