Green Cottage DIY

Dobd fel a nappalidat egyszerűen és még kényelmes is lesz!Manapság egyre nagyobb teret hódít a nappali mint közösségi tér. Nem is véletlen, ha jobban belegondolunk ez egy "semleges" terület, ahol a család apraja nagyja össze jöhet és együtt mulathatják az időt. Talán egy kicsit messziről indítottuk a történetet, de a lényeg, hogy ennek a közösségi térnek szerves részét képezi a kanapé és a különböző ülő és fekvő alkalmatosságok. Ehhez szeretnénk ma egy kis inspirációt nyújtani.

Egy olyan fekvő alkalmatosságot készítünk, ami formailag talán a legjobban egy napágynak feleltethető meg, azonban kényelmi szempontból jóval túlmutat azon. A megszokott módon most sem kell megijedni ez a munka sem igényel több évnyi gyakorlatot és különleges ügyességet. A fotelünk főbb alkotó részeit két asztallap, némi lambéria, egy kis szivacs, vatelin és egy ízlésünknek megfelelő anyag biztosítja. Az első lépés, hogy a két asztallapba belekanyarítsuk az általunk jónak ítélt mintát. Mi ehhez egy régi napágyat használtunk. Az asztallapot a földre fektettük, oldalán megállítva rátettük a napágyat és átrajzoltuk a mintát. A jelölés során annyit kell tudnunk, hogy miután a fő vonalvezetést megcsináltuk egy kicsit szögletesebbre kell vágnunk a lapot, mivel a későbbi kárpitozást így meg tudjuk könnyíteni. Amikor mind a kettőn kijelöltük, kivágjuk őket és egy hát és előlap segítségével összeállítjuk a vázat.

A következő képpen:

A vázat összeállítás után lambériával burkoljuk, amit szögbelövővel, vagy apró fejű szeggel rögszíthetünk.

Azután a kivágott ívre illesztjuk a kárpitozni kívánt deszkáinkat és amikor méretre vágtuk őket a széleit vatelinnel borítjuk.

Ezek után jön a kárpitozás. A tömőanyagot szivacs fogja biztosítani. Lehet ez egy régi ágybetét például. Ebben az esetben a szivacsot darabolnunk kell, amit otthoni körülmények között a legegyszerűbben egy nagy éles késsel tudunk megtenni. A szivacs sajnos nagyon hamar kiveszi az élét de ha folyamatosan élezzük szép retményt érhetünk el. Ha a szivacsokat méretre sazbtuk ismét vatelinnel kerítjük körbe és ráhúzzuk a szövet "sapkát". Erre a szövet sapkára a legegyszerűbb módszer, ha van rá lehetőségünk akkor mi magunk, ha nincs akkor egy varrónővel a kiválasztott anyagból megvarratjuk, Amikor ez kész belehúzzuk a szivacsot deszkástól, vatelinestől és szögbelővővel, vagy egy erőssebb tűzőgéppel az anyagot a fához tűzzük. Figyelve az anyag megfelelő megfeszítésére.

Amint kész vannak a párnáink már csak derékszögek segítségével belülről hozzá kell fogatnunk a kerethez és készen is vagyunk. Élvezhetjük is az újdonsült heverőnket. Ha a leírás alapján még nem tudod megcsinálni, vagy némi plusz információra lenne szükséged ne aggódj. Mellékelünk egy videót, amiben minden folyamatot pontosan láthatsz, így gyerekjáték lesz elkészíteni.

Tovább
0

Így csempészd be a tavaszt  a házbaA tavasz közeledtével az ember még inkább szeretné közel érezni magához a természetet és ezzel együtt azt a kellemes időt amiben régóta nem volt része. Nos ha mindenre nem is, de a természet közelebb csempészésére van egy ötletünk. Nem is kell hozzá sok minden, csak néhány üdítős üveg, ami valóban üveg és néhány léc.

Ha a léceket egy gérvágó segítségével méretre szabtuk, akkor már csak össze kell állítanunk. A jó az egészben, hogy mi dönthetünk a szélességéről és a hosszáról. Nincsenek megkötött szabályok. Egyetlen dolog aminek meg kell felelnünk; az üvegek nagysága, hisz azokat majd később bele kell helyeznünk. 

Tehát amikor megfelelő méretűre vágtuk a deszkákat, elkezdődhet az összeállítás. Ez a legegyszerűbben csavarral valósítható meg. A csavarozás előtt persze nem árt előfúrni egy kicsit. Amikor kész vagyunk az összeállítással tetszés szerint lyukakat fúrunk a felső deszkába. Ez is a saját elképzelésünktől függ. A lyukak lehetnek középen vagy akár szétszórva is. Ezek után pedig csak egy dolgunk maradt: némi ápolás a fának egy lazúr formájában. Amikor ez megtörtént, beletesszük az üvegeket és keresünk néhány belevaló virágot.

A könnyebb elkészítés érdekében egy videót is mellékelünk, amiben a pontos elkészítési folyamatot is végignézhetitek (mivel mi a videóban egy már meglévő lyukas deszkából dolgoztunk, így annak elkészítését nem tudtuk megmutatni, de a leírtak alapján könnyen elkészíthetitek):

Tovább
0

Ha még nem pakoltad el a karácsonyi izzókat már ne tedd!Karácsonyi égőkből rengeteg dolgot csinálhatunk, gyakorlatilag kifogyhatatlanok a készletek. Minden féle dekorációs célra nagyszerűen használható, ezért most mi is mutatunk egy apró kis ötletet, amivel egy igen dekoratív lámpát készíthettek el percek alatt. Nem kell hozzá más, csak egy fényfüzér, egy üres boros üveg és egy lámpaernyő. Hogy ebből újat vesztek, vagy egy már meglévő, kevésbé csinos lámpa ernyőjét használjátok -, ez már rátok van bízva.

barkács egyszerű diy

Ha sikerült kibogozni az általában óriási kócokban heverő fényfüzért akkor csak annyi dolgunk van, hogy a felét az üveg belsejébe tömjük, majd rátesszük a lámpaernyőt és a többit az alatt hagyjuk. Ezzel végeztünk is. Már csak be kell dugnunk és élveznünk kell a látványt.

A nem túl bonyolult elkészítéshez azért mellékelünk egy videót:

Ezt kezdő barkácsolóként is biztos kézzel megcsinálhatjuk és legközelebb fejest ugorhatunk valami új és komplexebb dologba! ;)

Tovább
0

A szomszéd úgy sem hiszi, hogy te csináltad!Legyen az kert, pici udvar vagy éppen egy erkély mindig akad amivel szebbé, jobbá tudjuk varázsolni. Ekkor kerülnek elő a különböző bútoráruházak és barkácsboltok újságai. 1-2 napig nézegetjük győzködjük magunkat, aztán nagytöbbségében arra az álláspontra jutunk, hogy ez drága, nem engedhetjük meg magunknak és ezzel a tervek dugába dőlnek. 
De mi nem így gondolkodunk kis idő, kicsi munka és már is kész a méreg drága kerti kiülő.

 A terv persze azonnal összeállt benéztünk a fáskamrába és néhány ígéretes deszkát kiválasztottunk. Persze ha nincs fáskamránk akkor se kell megijedni. Csak robogjunk el a legközelebbi tüzépre és vásároljunk némi fát.

 Itt a pontos anyagjegyzék:

barkácsolás kert kertikiülő fa munka egyszerű DIY

Miután mindent beszereztünk nem marad más hátra mint az előre meghatározott méreteket levágjuk és elkezdjük összeállítani a kiülőnket. Mivel nem egy bonyolult formációról beszélünk tehát se csapolást, se ragasztás, se semilyen speciális illesztési módot nem tartalmaz ezért egyszerű dolgunk van. Amire szükségünk lehet a készítés során az egy gérvágó fűrész és egy csavarbehajtó. Ha ezekkel rendelkezünk nagy gondba már nem kerülhetünk.

barkácsolás kert kertikiülő fa munka egyszerű DIY


Az első és legfontosabb feladat a lábrészek összeállítása, ezt a legkönnyebb módon úgy valósíthatjuk meg, ha a szükséges formát előre a szerelő asztalra rajzoljuk és ott kezdjük összecsavarozni így a tévedés esélyét maximálisan kizárhatjuk. Amikor elkészültünk a lábakkal és a háttámlákkal akkor a fő összetartó elemekkel összekötjuk az építményünket így formát adva neki és inmár stabil alapokra helyezve. Ezeket a fő összetartó elemeket szemléletesebbé téve egy kedves nézőnk készített néhány 3D-s illusztrációt ami megkönnyítheti az építést.

barkácsolás kert kertikiülő fa munka egyszerű DIY

Ezek után már csak az ülő felület és a háttámla feltétele maradt, amihez mi szögbelövőt használtunk de ez ugyan úgy csavarozható vagy akár szegelhető is. Az így elkészült építmény meglehetősen stabil lesz akár komolyabb kerti partykat is gond nélkül átvészel.

barkácsolás kert kertikiülő fa munka egyszerű DIY


 Egy dolgunk maradt még hátra egy ápolás a fának. Ez több módon is kivitelezhető. Mi először egy lenolajos fabeeresztővel ápoltuk le a fát, ami a fa pólusait hivatott eltömíteni így ellenállóbá teszi az idővel szemben. Aztán pedig egy fenyő színű lazurral fejeztük be. A fa ápolásáról még rengeteget lehetne beszélni de ezt majd egy későbbi bejegyzésünkben részletesen kifejtjük. Ami a fontos, hogy néhány egyszerű lépés és pár ezer forint felhasználásával egy délután alatt egy csodás kerti kiülőt készíthetünk, aminek szó szerint a csodájára járnak! És persze ott van az a jóleső érzés, hogy ha valaki rákérdez magabiztosan állíthatjuk Mi készítettük. 

És egy kis videós segítség, ha te is elkészítenéd otthon:

Tovább
0

Valami új kezdete...Néhány évvel ezelőtt, saját erőből nekiálltunk egy régi ház vendégházzá való átalakításának. Mindent a lehetőségek szerint a legszebben és legkreatívabban próbáltunk megvalósítani, így jöttek az ötletek és megoldások. A vendégház mára üzemel és sok vendégünk érdeklődve hallgatta történeteinket az átalakításról. Az érdeklődés csak fokozódott, amikor kiderült néhány dologról, hogy mi is volt az valójában. Így lett eldobható raklapból asztal, emeletes ágyból kanapé, egy kupac vasból pedig kerti filagória.
Gondoltunk egyet és úgy döntöttünk, hogy ezt másoknak is meg kell mutatnunk. Illetve szeretnénk átadni azt, hogy a saját kezünkkel és sok kreativitással bármit meg lehet alkotni. Van még jó néhány ötletünk, amit meg szeretnénk valósítani azért, hogy ezt otthon te is meg tudd csinálni! Ígérjük, nem lesz költséges és bonyolult sem, gondolkodjunk együtt a tervezéstől a megvalósításig, és a szomszédodnak, barátaidnak, ismerőseidnek tátva maradhat a szája.
 

Bemutatkozás Storytime

Egy Youtube csatorna keretei között (amit itt megnézhetsz) már több mint 1 éve publikálunk videókat. Az egész egyszerű dolgoktól a legnagyobbakig. A blogon számtalan most készülő és már elkészült dologról fogunk beszélni. Ha lehet még részletesebben kifejtjük, hogy hogyan is csinálhatjátok meg ezeket akár otthon ti magatok is!

Ha pedig kedvet kaptál nosza itt az első bemutatkozó videónk is amiből megtudhatod mire számíthatsz::

Tovább
0