Green Cottage DIY

Moduláris kerti asztal, mutatjuk hogyan!Amikor beköszönt a tavasz az ember mindig elgondolkozik azon, hogy ideje lenne az udvaron vagy teraszon tartózkodni, a barátokkal és a családdal. A legtöbb esetben ilyenkor az is felmerül, hogy rendben a kert és a terasz is, de jó lenne, ha valamire pakolni is lehetne. A mai posztban erre mutatunk egy megoldást. 

Persze a válasz logikus, készítsünk egy asztalt, de milyet? Milyen magas legyen? Milyen széles? Rengeteg kérdés merülhet fel, de végre itt a megoldás! 
Vidéken jellemző, hogy minden fészerben és tárolóban lapul egy két műanyag láda, legyen az sörös vagy üdítős. Azt is hamar észrevehetjük, hogy ezek nagyszerűen egymásra pakolhatók és stabilak is. Ez adja ötletünk magját.

barkács diy egyszerű újrahasznosítás kert


A munka amit el kell végeznünk elképesztően egyszerű lesz. Nem kell mást tennünk, csak kerítünk valamit amit asztallapnak használhatunk. A mi esetünkben ez egy ipari kábeldob egyik vége lett. Rárajzoljuk a ládánk belső és külső körvonalát. Ezek után a belső részt kivágjuk.

barkács diy egyszerű újrahasznosítás kert

Amikor ezzel megvagyunk szépen lecsiszoljuk a felületet. Ha ez megtörtént, akkor levágunk négy lécet és a lyuk négy oldalán a külső vonalra illesztjük. Ezek a lécek fogják majd a ládánk tetején tartani a lapot. Amint ezzel megvagyunk oda csavarozzuk és gyakorlatilag készen is vagyunk. Egy dolog maradt már csak, hogy a fát ápoljuk. Erre mi egy különleges módszert választottunk. Mivel a legtöbb ápolási módszernek az elsődleges feladata, hogy megakadályozza a víz bejutását a fába ezért ugyan ezt elérve természetes módon valósítottuk ezt meg. Régen a hentesek és a házi asszonyok gyakorta disznózsírral kenték be az asztalukat, hogy így védjék. A technika most sem sokat változott, csak mi kókuszolajat használtunk. Aminek annyi előnye van a dizsnózsírral szemben, hogy nem lesz avas szaga. A folyamat nagyon egyszerű rátesszük a még szilárd álapotban lévő olajat és egy hőlégfúvóval vagy hajszárítóval melegíteni kezdjük, majd a kezünkkel szépen eldolgozzuk a felületen. Ha megvagyunk megvárjuk amíg beszívja és kész is az ellenálló asztalunk. A legjobb benne, hogy olyan magasra építjük amilyenre akarjuk és könnyen szét is szedhető. Így ha féltjük az asztallapunkat könnyedén be is vihetjük a buli végeztével.

via GIPHY

A részletes elkészítést az alábbi videóban megnézhetitek: 


Jó barkácsolást!

Tovább
0

Antikoló festék készítése házilag!egyszerű krétafesték antik festék antikolófesték diyegyszerű krétafesték antik festék antikolófesték diy

Ha elkezdünk barkácsolni előbb utóbb szembe kerülünk azzal a kérdéssel, hogy a művünk csak úgy nyílváníthatjuk befejezettnek, ha egy végső réteget is felviszünk rá festék vagy lazúr formájában. Nem is beszélve arról, ha van némi érdeklődésünk vagy vonzalmunk a vintage dolgok iránt akkor máris máshonnan kell kezdenünk. 
Biztosan mindanyian láttatok már olyan bútorokat kiegészítőket, amit akár a boltban veszünk meg biztosan új és mégis úgy néz ki a festése mintha több száz éves lenne. Ez a vintage stílus egyik meghatározó része. De hogyan is állíthatunk ilyet elő otthon?

Amire szükségünk lesz:
-latex alapú festék
-gipsz
-víz

Egy minta kép, hogy mire is kell gondolni:

egyszerű krétafesték antik festék antikolófesték diy

(Forrás: www.thehindu.com)

A recept és az elkészítés borzasztóan egyszerű. Veszünk egy mérőedényt és a következő arányban keverjük össze az alapanyagokat: 2 rész festék, 1 rész gipsz, 1 rész víz. Csomó mentesre keverjük és már mehet is a felületre. Ezek után egyetlen dolgunk van, megvárjuk amíg megszárad és utána egy csiszolópapírral annyi festéket csiszolunk le róla, amennyi nekünk eszézikusnak tűnik ezután egy védőlakk a tetejére és készen is vagyunk.
A részletes elkészítésért nézd meg a videót:
 

 

Tovább
0

Bővítsük a kerti szettet!Egyre közeledik a a nyár és vele együtt a kerti elfoglaltságok és partyk ideje. Egy fajta kerti ülő készítését már megmutattuk, de itt az idő hogy bővítsük a szettet. Mi kell hozzá?

Mivel megpróbáltunk a lehető legegyszerűbb technikákkal dolgozni ezért a gyakorlatlan barkácsolónak sem akadhat gondja. Ahogy látjátok némi lécre és csavarra lesz szükség.


Az első feladat, hogy összevágjuk méretre a léceket aztán összeállítjuk a vázat, ez is hasonlóan történik mint az előzőnél, a karfáktól indulunk majd az összekötőket tesszük be. 

Merevítőt csak az elejébe helyeztünk hátul a háttámla tartja. Amikor a vázzal kész vagyunk csavarral, szeggel vagy szegbelövővel feltesszük az ülőlapot és a háttámlát. Ha ezzel megvagyunk végeztünk is a székünkkel. Már csak egy dolog maradt elegendő mennyiséget készíteni, hogy mindenki le tudjon ülni.


Ha te is megépítenéd az alábbi videóban részletes instrukciókat találsz:

Tovább
0

Nyulat minden locsolónak!Lámpaoltás után kapatosan érkező, ajtóban toporgó locsolkodókat mivel kínáljuk, hogy ne a mi lépcsőházunkban aludjanak? Leginkább már csak vizet töltenénk ital gyanánt, de követelik az ütősebb nedűket? Íme egy ötlet amit magával vihet!

A jövő csokinyuszija a sörnyuszi. Egyszerű, ötletes és nem kevésbé praktikus.

Amire szükségünk lesz:
-néhány üveg sör
-fehér, szürke és rózsaszín papír (kicsit vastagabb ha lehet)
-műanyag szem és orr
-ragasztó
-olló

Nos, a feladat nagyon egyszerű; a fehér papírból füleket vágunk, a szürkéből bajszot, a rózsaszínből pedig a fülek belsejét. Ezek után már csak egy kis ragasztóra van szükségünk.
Összeragasztjuk a fül külső és belső részét, ezt a sörös üveg hátuljára rögzítjük. Az elejére ráragasztjuk a bajszot, orrot és a szemeket. Ezek után már kész is vagyunk. Egy dolgunk maradt; várni a locsolkodókat.
A pontos elkészítésről videót is készítettünk, nézd meg és csináld meg te is:

 

Tovább
0

Kulcstartó pár perc alatt!Számtalan dolgot barkácsolhatunk otthon, vannak közöttük hasznosak és kevésbé hasznosak. Ma egy olyan dologról írunk, ami igen is hasznos lehet. Biztosan mindenkivel előfordul, hogy hazafelé menet kiveszi a postaládából a csekkeket és a leveleket majd a kulcsával együtt ledobja valahova és később fékevesztett kutatásba kezd, mentőexpedíciót indítva a kulcsok és csekkek után.
Nos ma ezt a problémát egyszerre küszöbölhetjük ki.

Ami kell hozzá:
-néhány léc
-2-3 fogas
-néhány csavar
-2db kép akasztó

Egy falra szerelhető kulcstartót fogunk készíteni, amiben helyet kap egy újságok és levelek tárolására alkalmas rekesz és így az előszobánk meghatározó darabjává válhat. 

Az egész építményünk 6 db lécből fog állni. A két oldalsó, ami a magasságát adja. egy merevítő, ami a felső végeit hivatott megtartani és annál fogva tudjuk felakasztani. Illetve három léc, amiből egy dobozt készítünk az alsó részére.

A csavaroknak csakúgy mint mindig ilyen esetben előfúrunk így tudjuk biztosítani, hogy azok ne repesszék szét a fánkat. Fontos a levágás után, ha ilyen régi fa hatást akarunk elérni, hogy egy csiszoló géppel vagy csiszoló papírral kicsit átdolgozzuk így elérve ezt a régies felületet. Ha a szerkezet összeállt jöhetnek a fogasok és az akasztó. Ezzel pedig készen is vagyunk. Élvezhetjük az új kulcstartónkat!
Minden készítéssel kapcsolatos részletet megtaláltok a videóban. Jó munkát!

Tovább
0

Green Cottage DIY

blogavatar

Barkácsolunk, felújítunk, átépítünk! És mindezt úgy, hogy ti is meg tudjátok csinálni.