(A cikkben és a videóban 230V-al működő egységekkel dolgozunk. Csak saját felelősségre utánozd, ha nem vagy biztos tudásodban kérj szakszerű segítséget!)

Azt hiszem mindenki emlékszik még a régi iskolai évekre, amikor pislákoló hideg és meleg fényű fénycsövek ragyogták be napjainkat. Az iskolán kívül persze rengeteg helyen találkozhatunk még mindig ilyen lámpákkal. Hiszen egy igényesen összeválogatott design szerves részét is képezheti, azonban az is biztos, hogy manapság a fénycső, amit sokan még mindig neonként ismernek, nem a legpraktikusabb dolog. A mai világban sokszor felmerül az igény a kevesebb fogyasztásra és a nagyobb üzemidőre. A LED megjelenése csak fokozta ezt a kérdést. De a nagy kérdés, lehet e a fénycső befogadására alkalmas lámpatestet LED-esé alakítani. Így nem kell megszabadulnunk a fénycső foglalatokról, csak néhány egyszerű változtatás és máris lefeleztük fogyasztásunkat.

A feladat nagyon egyszerű ha bezerztük a LED-es "fénycsövet" akkor KAPCSOLJUK LE AZ ÁRAMOT A HÁZBAN!!! (Ez az egyik legfontosabb lépés enélkül ne kezdjünk bele. Ha nem vagy biztos a tudásodban kérj szakszerű segítséget.) Ha ez megtörtént lebontjuk a lámpa külső burkolatát, hogy a régi csövekhez hozzáférjünk. Kivesszük a régi csövet és indulhat a valódi "munka". Ez persze ezután sem lesz vészes. Az első dolog, hogy kivesszük a gyújtópatront, ez többet nem fog kelleni bele. Majd a régi folytótekecsbe menő vezetékeket elvágjuk és egy wagoba kötjük. Ezzel készen is vagyunk innestől kezdve beletehetjük a LED csövet és visszakapcsolhatjuk az áramot. Ha mindent jól csináltunk inmár egy LED "fénycsővel" gazdagodtunk.

A részletes elkészítésért nézd meg a videót:


Jó barkácsolást!