egyszerű krétafesték antik festék antikolófesték diyegyszerű krétafesték antik festék antikolófesték diy

Ha elkezdünk barkácsolni előbb utóbb szembe kerülünk azzal a kérdéssel, hogy a művünk csak úgy nyílváníthatjuk befejezettnek, ha egy végső réteget is felviszünk rá festék vagy lazúr formájában. Nem is beszélve arról, ha van némi érdeklődésünk vagy vonzalmunk a vintage dolgok iránt akkor máris máshonnan kell kezdenünk. 
Biztosan mindanyian láttatok már olyan bútorokat kiegészítőket, amit akár a boltban veszünk meg biztosan új és mégis úgy néz ki a festése mintha több száz éves lenne. Ez a vintage stílus egyik meghatározó része. De hogyan is állíthatunk ilyet elő otthon?

Amire szükségünk lesz:
-latex alapú festék
-gipsz
-víz

Egy minta kép, hogy mire is kell gondolni:

egyszerű krétafesték antik festék antikolófesték diy

(Forrás: www.thehindu.com)

A recept és az elkészítés borzasztóan egyszerű. Veszünk egy mérőedényt és a következő arányban keverjük össze az alapanyagokat: 2 rész festék, 1 rész gipsz, 1 rész víz. Csomó mentesre keverjük és már mehet is a felületre. Ezek után egyetlen dolgunk van, megvárjuk amíg megszárad és utána egy csiszolópapírral annyi festéket csiszolunk le róla, amennyi nekünk eszézikusnak tűnik ezután egy védőlakk a tetejére és készen is vagyunk.
A részletes elkészítésért nézd meg a videót: