Egyre ritkábban használunk hagyományos izzókat, hisz a háztartásokban felváltották őket az energiatakarékos, a LED és egyéb más megoldású égők. Viszont ha igazán őszinték akarunk lenni magunkhoz, azért mindenkinek lapul a sufniban legalább egy régi rossz izzó amit szinte sosem dob ki. Ha kreatívak vagyunk, rengeteg dolgot készíthetünk ezekből a régi körtékből. Mi most mutatunk egy módszert, amit akár ti otthon is megcsinálhattok és pillanatok alatt kész is van.

 

Az első feladat, hogy az izzót megszabadítsuk minden „belsőségétől”, ki kell vennünk az izzószálat és minden benne található egyéb dolgot. Csak a bura fog nekünk kelleni. Ezt a foglalat felőli végén lehet úgy megkezdeni, hogy a külső bura ne sérüljön.

Ha bejutottunk, egy vékony csipesszel kipakoljuk a belsejét és kezdődhet a dekor része.

Mi homokkal és apró szemű kaviccsal töltöttük fel, majd egy művirág darabját helyeztük bele. De tehetünk bele akár igazi, nem nagy talajigényű mini növényeket is. A többi már csak rajtunk múlik, a lehetőségek végtelenek, ennek már csak a kreativitásunk szabhat határt, hogy hogyan hozzuk létre saját miniatűr világunkat egy izzóban.

A mi kis izzónk ilyen lett! És a tiétek?

Jó barkácsolást!