Amikor beköszönt a tavasz az ember mindig elgondolkozik azon, hogy ideje lenne az udvaron vagy teraszon tartózkodni, a barátokkal és a családdal. A legtöbb esetben ilyenkor az is felmerül, hogy rendben a kert és a terasz is, de jó lenne, ha valamire pakolni is lehetne. A mai posztban erre mutatunk egy megoldást. 

Persze a válasz logikus, készítsünk egy asztalt, de milyet? Milyen magas legyen? Milyen széles? Rengeteg kérdés merülhet fel, de végre itt a megoldás! 
Vidéken jellemző, hogy minden fészerben és tárolóban lapul egy két műanyag láda, legyen az sörös vagy üdítős. Azt is hamar észrevehetjük, hogy ezek nagyszerűen egymásra pakolhatók és stabilak is. Ez adja ötletünk magját.

barkács diy egyszerű újrahasznosítás kert


A munka amit el kell végeznünk elképesztően egyszerű lesz. Nem kell mást tennünk, csak kerítünk valamit amit asztallapnak használhatunk. A mi esetünkben ez egy ipari kábeldob egyik vége lett. Rárajzoljuk a ládánk belső és külső körvonalát. Ezek után a belső részt kivágjuk.

barkács diy egyszerű újrahasznosítás kert

Amikor ezzel megvagyunk szépen lecsiszoljuk a felületet. Ha ez megtörtént, akkor levágunk négy lécet és a lyuk négy oldalán a külső vonalra illesztjük. Ezek a lécek fogják majd a ládánk tetején tartani a lapot. Amint ezzel megvagyunk oda csavarozzuk és gyakorlatilag készen is vagyunk. Egy dolog maradt már csak, hogy a fát ápoljuk. Erre mi egy különleges módszert választottunk. Mivel a legtöbb ápolási módszernek az elsődleges feladata, hogy megakadályozza a víz bejutását a fába ezért ugyan ezt elérve természetes módon valósítottuk ezt meg. Régen a hentesek és a házi asszonyok gyakorta disznózsírral kenték be az asztalukat, hogy így védjék. A technika most sem sokat változott, csak mi kókuszolajat használtunk. Aminek annyi előnye van a dizsnózsírral szemben, hogy nem lesz avas szaga. A folyamat nagyon egyszerű rátesszük a még szilárd álapotban lévő olajat és egy hőlégfúvóval vagy hajszárítóval melegíteni kezdjük, majd a kezünkkel szépen eldolgozzuk a felületen. Ha megvagyunk megvárjuk amíg beszívja és kész is az ellenálló asztalunk. A legjobb benne, hogy olyan magasra építjük amilyenre akarjuk és könnyen szét is szedhető. Így ha féltjük az asztallapunkat könnyedén be is vihetjük a buli végeztével.

via GIPHY

A részletes elkészítést az alábbi videóban megnézhetitek: 


Jó barkácsolást!