A tavaszi nagytakarítások során mindig rájövünk, hogy mennyi olyan dolgot rakosgatunk, teszegettünk otthon amire igazából nincs is szükségünk. Ilyenkor elindul a gondolat és hirtelen felindulásból ki is vágjuk az adott dolgot. Átlagos esetben azt mondhatnánk, hogy jól is van ez így. Azonban minden barkácsoló tudja, hogy ilyenkor meg kell álni egy lélegzetvételnyi szünetre és el kell gondolkodni. Hisz lehet, hogy abban a formájában ahogy jelenleg látjuk nem lenne szükségünk rá. De néhány apró átalakítással mi is lehetne belőle? A mai témánkat ez inspirálta. Kíváncsiak lennék első ránézésre hányan dobnátok ki a harmadikról ezt:

egyszerű újrahasznosítás diy barkács felújítás

Nos a mi érzéseink is vegyesek voltak, de láttuk, hogy mi lesz belőle ezért belekezdtünk. Úgy döntöttünk, hogy egy kicsit modernizáljuk és számunkra alkalmassá tesszük.

Ami kell hozzá:
-lambéria
-LED szalag
-pipa léc
-polikarbonát
-polikarbonát profil
-valami amit asztallapként használhatunk (a mi esetünkben ez néhány régi de nem használt padló darab)

Az első dolog, hogy minden olyasmitől megszabadulunk, amit később nem akarunk látni. Így esett áldozatul a "gyönyörű" kárpit és a régi asztallapok is ja és persze a régi kerekek. Miután ezzel megvagyunk belekezdhetünk az építésbe. Egyszerű módot választottunk a felújításra lambériával burkoltuk az egész asztalt. A sarkokat pipa lécekkel takartuk. És még egy érdekesség. A két hosszabbik oldalán egy egy csíkot polikarbonáttal borítottunk. 

egyszerű újrahasznosítás diy barkács felújítás

A tetején lévő polikarbonát profillal rögzítettük, amibe előtt gondosan ledszallagot vezettünk, majd azt az asztal belsejébe. Amikor ez kész a polikarbonátot a profilba illesztettük és folytattuk a lambériázást.
Az asztallap a régi két felé nyílós helyet mostmár csak egy irányba nyílik, de az aszallap pántjai megmaradtak így abból sem kellet újat szereznünk. Az asztallapot elősször összeillesztettük pipa  léccel elszegtük és úgy csavaroztuk a tetejére. Ezek után a LED szallag bekötése maradt. Ha ez megvan készen is vagyunk.

egyszerű újrahasznosítás diy barkács felújítás

A részletes elkészítést az alábbi videóban megnézhetitek: 

Jó barkácsolást!