Nem is olyan régen készítettünk egy kutyaházat újrahasznosított anyagokból. Azonban jönnek az egyre hidegebb idők és úgy gondoltuk, hogy téliesítenünk kell, hiába szigetelt az ajtón át akkor is szellőzik és nem ártana azt valamivel megszüntetni. Úgy, hogy az a kutyának is jó legyen.

 

Vásároltunk néhány méter úgynevezett PVC hőfüggönyt. Ezeket legtöbbször nagy bevásárló központokban láthatjuk vagy a raktár vagy a hűtött részlegek elkerítésére használják. Jó tulajdonsága, hogy hideg fagypont körüli hőmérsékleten sem merevedik meg így kutyusunk kényelmesen használhatja.

Első lépés ként lemértük az ajtót és két vékony lécet méretre szabtunk.

Ezek után a PVC csíkokat is méretre szabtuk, majd elkezdtük az összeszerelést. Mi tűzőgépet használtunk, ami persze megkerülhető. Simán szegelhetjük vagy akár csavarozhatjuk is.

Figyeltünk arra, hogy a csíkok kicsit egymásra takarjanak a jobb szigetelés érdekében. Amikor ezzel megvoltunk két csavart hajtottunk át rajta amivel a végleges helyére is felfogattuk. 

Így percek alatt el is készült a jól szigetelt kutyaházunk. Ha még nem láttátok hogyan készült ma a ház itt meg tudjátok nézni:

Jó barkácsolást!