A mai projektünk egy különleges alkotás. Hisz itt nem az elkészült dolog milyensége a lényeg, hanem maga az elv, ahogy működik. Gyakran kerülünk szembe azzal a ténnyel, hogy értékeinket egy biztonságos helyen kellene tárolnunk. Mindannyian láttunk már Hoollywood-i filmeket és azt, ahogyan egy könyvespolc vagy festmény mögötti titkos rekeszben rejtik el értékeiket. Mondhatnánk, hogy ez túl nyílvánvaló, de valjuk be azért annyira mégsem. Ígyhát most megmutatjuk, hogy hogyan is tudjátok elkészíteni.

Ami kell hozzá:
-1 fali kép
-egy falba vésett rekesz
-elektromos zár (link a videó alatt)
-újlenyomatolvasós zárnyitó (link a videó alatt)
-zsanér

biztonság egyszerű diy barkács

Megpróbáltuk archívumunkat feltúrva kiválasztani a legcsodálatosabb képet, mondhatom nem volt könnyű. Ezek után pedig egy rögtönzött demo falon mutatjuk be hogyan is készül el. Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk csinálni nem árt némileg előre gondolkodni és kialakítani a falban egy kereszt, lehetőleg akkorát amit a képpel amit választottunk el tudunk fedni. 
Ha megvan a rekesz akkor annyi a dolgunk, hogy bele építjük az elektromos zárat. Ebből a lehető legegyszerűbbet vásároltuk (videóban láthatjátok) egy fém félkarikát fog be, amit a megfelelő impulzusra kidob. Innen jön a következő lépés, hogy ezt a karikát a képkeretre erősítjük, a zsanérral a dobozhoz rögzítjük és kész is az elektromos zárral ellátott rekeszünk. Már csak a nyitó részt kell hozzá kötni. Itt több lehetőségünk van lehet akár külön helységben is, ez csak a vezeték hosszától függ. Mi egy olyan nyitó szerkezetet választottunk, ami RFID csippel, ujjlenyomattal és kóddal is nyitható. Persze ezeket nekünk mindet be kell programozni, csak úgy fogja nyitni. Összekötjük a megfelelő vezetékeket és készen is vagyunk.

biztonság egyszerű diy barkács

A részletes elkészítést az alábbi videóban megnézhetitek: 

Jó barkácsolást!