Nekünk akik barkácsolunk biztosan akad otthon egy-két szerszámos dobozunk. Hol egy akkus behajtó doboza, hol egy dekopír fűrészé. Sokszor a szerszámok már rég tönkrementek vagy az akkumulátoruk lett kukába való, de a ládáikat még mindig őrízzük. Ha elég régóta barkácsolunk ezek felgyűlnek és végül ki kell dobnunk őket! Ma mutatunk egy ötletet, amivel a szerszámos ládáinkat újra hasznosíthatjuk. 

Amire szükségünk lesz:

1 szerszámos doboz

2 hagszóró

1 bluetooth speaker

1 zselés akkumulátor

és egy töltő elektronika

És hogy mi is lesz ezekből?

Egy horodozható bluetooth-os lejátszó barkács köntösben. Amit a kerti sütögetések vagy a kinti barkácsolások alkalmával bátran használhatunk.

Az első lépés, hogy kiválasztjuk a megfelelő dobozt amibe bele tudjuk építeni ezt a technikát. A mi választásunk egy Metabo akkumulátoros fúró dobozára esett. Ezt belülről teljesen kipucoltuk, majd eldöntöttük a hangszórók és a lejátszó helyét. A mi dobozunk egy kemény műanyag ezért a legegyszerűbben egy felső maró segítségével tudtuk belevágni a megfelelő lyukakat. 

Amikor ezzel elkészültünk kivülről mindent rácsavarozunk mint például a hagszórókat, a lejátszót és a hangszóró védő rácsot. A védő rács esetünkben egy meghajlított fém rúd, amit falra rögzíthető műanyag cső bilincsekke tettünk fel. Mi feltettünk még pluszban két kis magas sugárzót, de enélkül is működik a dolog. 

Amikor kivülről készen vagyunk akkor a belsejét kell össze kötnünk. Itt a bluetooth speaker hangszóró vezetékeit rákötjük a hangszóróra a tápellátását pedig a töltő elektronikánkra. Ez az elektronika annyit fog csinálni, hogy tölti az akkunkat ha hálózatra dugjuk és működteti az egész rendszerünket 12V-ról. Ha ezzel megvagyunk gyakorlatilag az áramkörünk teljes és működik a szerkezet egy kapcsolót kell még beszerelnünk a bluetooth speaker és az áramforrás közzé amivel be tudjuk kapcsolni. Ezek után már csak egy dolgunk maradt, ha a dobozból kijövő hang nem megfelelő egy kicsit kitömjük azt vagy szivaccsal vagy némi rongyal. Így megszüntethető az üress doboz csörömpölése. 

Itt van néhány kép a bekötésről:

A többit pedig szokás szerint részletesen elmondjuk a videóban: