Green Cottage DIY

Cseréljük a fénycsövet LED-re! Otthon egyszerűen(A cikkben és a videóban 230V-al működő egységekkel dolgozunk. Csak saját felelősségre utánozd, ha nem vagy biztos tudásodban kérj szakszerű segítséget!)

Azt hiszem mindenki emlékszik még a régi iskolai évekre, amikor pislákoló hideg és meleg fényű fénycsövek ragyogták be napjainkat. Az iskolán kívül persze rengeteg helyen találkozhatunk még mindig ilyen lámpákkal. Hiszen egy igényesen összeválogatott design szerves részét is képezheti, azonban az is biztos, hogy manapság a fénycső, amit sokan még mindig neonként ismernek, nem a legpraktikusabb dolog. A mai világban sokszor felmerül az igény a kevesebb fogyasztásra és a nagyobb üzemidőre. A LED megjelenése csak fokozta ezt a kérdést. De a nagy kérdés, lehet e a fénycső befogadására alkalmas lámpatestet LED-esé alakítani. Így nem kell megszabadulnunk a fénycső foglalatokról, csak néhány egyszerű változtatás és máris lefeleztük fogyasztásunkat.

A feladat nagyon egyszerű ha bezerztük a LED-es "fénycsövet" akkor KAPCSOLJUK LE AZ ÁRAMOT A HÁZBAN!!! (Ez az egyik legfontosabb lépés enélkül ne kezdjünk bele. Ha nem vagy biztos a tudásodban kérj szakszerű segítséget.) Ha ez megtörtént lebontjuk a lámpa külső burkolatát, hogy a régi csövekhez hozzáférjünk. Kivesszük a régi csövet és indulhat a valódi "munka". Ez persze ezután sem lesz vészes. Az első dolog, hogy kivesszük a gyújtópatront, ez többet nem fog kelleni bele. Majd a régi folytótekecsbe menő vezetékeket elvágjuk és egy wagoba kötjük. Ezzel készen is vagyunk innestől kezdve beletehetjük a LED csövet és visszakapcsolhatjuk az áramot. Ha mindent jól csináltunk inmár egy LED "fénycsővel" gazdagodtunk.

A részletes elkészítésért nézd meg a videót:


Jó barkácsolást!

Tovább
1

Boros dugó újragondolvaA mai napra egy nagyon egyszerű projektet gondoltunk ki. Biztosan sokan szeretitek a hűtőmágneseket, vagy van otthon parafatáblátok, amit szeretnétek feldobni néhány egyedi dologgal. Erre gondoltunk ki egy ötletet, amivel egy csöpp természetet csempészhetünk lakásunkba.

egyszerű diy dekor design barkácsolás

Ami kell hozzá:

-boros dugó

-mágnes (ha hűtőmágnes lesz belőle)/ tábla tű (ha parafa táblához lesz)

-melegragasztó

-néhány művirág

A munka nagyon egyszerű, a borosdugót kifurjuk fölülről, ide fog a művirág belemenni. Ha a tábla tűs verziót csináljuk akkor az oldalán is furunk egy lyukat, mert oda fog belemenni a tű. Ha a lyuk kész levágunk néhány apróbb ágat a művirágunkból és a fölül lévő lyukba szorítjuk. Ha nem áll meg, mert túl nagy a furat akkor egy kis melegragasztóval stabilizálhatjuk. Ha ezzel megvagyunk akkor a mágnes darabot vagy a tűt tesszük a hátuljára, melegragasztóval stabilizáljuk és kész is.

A részletes elkészítésért itt egy videó:

Jó barkácsolást!

Tovább
0

A szomszéd úgy sem hiszi, hogy te csináltad!Legyen az kert, pici udvar vagy éppen egy erkély mindig akad amivel szebbé, jobbá tudjuk varázsolni. Ekkor kerülnek elő a különböző bútoráruházak és barkácsboltok újságai. 1-2 napig nézegetjük győzködjük magunkat, aztán nagytöbbségében arra az álláspontra jutunk, hogy ez drága, nem engedhetjük meg magunknak és ezzel a tervek dugába dőlnek. 
De mi nem így gondolkodunk kis idő, kicsi munka és már is kész a méreg drága kerti kiülő.

 A terv persze azonnal összeállt benéztünk a fáskamrába és néhány ígéretes deszkát kiválasztottunk. Persze ha nincs fáskamránk akkor se kell megijedni. Csak robogjunk el a legközelebbi tüzépre és vásároljunk némi fát.

 Itt a pontos anyagjegyzék:

barkácsolás kert kertikiülő fa munka egyszerű DIY

Miután mindent beszereztünk nem marad más hátra mint az előre meghatározott méreteket levágjuk és elkezdjük összeállítani a kiülőnket. Mivel nem egy bonyolult formációról beszélünk tehát se csapolást, se ragasztás, se semilyen speciális illesztési módot nem tartalmaz ezért egyszerű dolgunk van. Amire szükségünk lehet a készítés során az egy gérvágó fűrész és egy csavarbehajtó. Ha ezekkel rendelkezünk nagy gondba már nem kerülhetünk.

barkácsolás kert kertikiülő fa munka egyszerű DIY


Az első és legfontosabb feladat a lábrészek összeállítása, ezt a legkönnyebb módon úgy valósíthatjuk meg, ha a szükséges formát előre a szerelő asztalra rajzoljuk és ott kezdjük összecsavarozni így a tévedés esélyét maximálisan kizárhatjuk. Amikor elkészültünk a lábakkal és a háttámlákkal akkor a fő összetartó elemekkel összekötjuk az építményünket így formát adva neki és inmár stabil alapokra helyezve. Ezeket a fő összetartó elemeket szemléletesebbé téve egy kedves nézőnk készített néhány 3D-s illusztrációt ami megkönnyítheti az építést.

barkácsolás kert kertikiülő fa munka egyszerű DIY

Ezek után már csak az ülő felület és a háttámla feltétele maradt, amihez mi szögbelövőt használtunk de ez ugyan úgy csavarozható vagy akár szegelhető is. Az így elkészült építmény meglehetősen stabil lesz akár komolyabb kerti partykat is gond nélkül átvészel.

barkácsolás kert kertikiülő fa munka egyszerű DIY


 Egy dolgunk maradt még hátra egy ápolás a fának. Ez több módon is kivitelezhető. Mi először egy lenolajos fabeeresztővel ápoltuk le a fát, ami a fa pólusait hivatott eltömíteni így ellenállóbá teszi az idővel szemben. Aztán pedig egy fenyő színű lazurral fejeztük be. A fa ápolásáról még rengeteget lehetne beszélni de ezt majd egy későbbi bejegyzésünkben részletesen kifejtjük. Ami a fontos, hogy néhány egyszerű lépés és pár ezer forint felhasználásával egy délután alatt egy csodás kerti kiülőt készíthetünk, aminek szó szerint a csodájára járnak! És persze ott van az a jóleső érzés, hogy ha valaki rákérdez magabiztosan állíthatjuk Mi készítettük. 

És egy kis videós segítség, ha te is elkészítenéd otthon:

Tovább
0

Green Cottage DIY

blogavatar

Barkácsolunk, felújítunk, átépítünk! És mindezt úgy, hogy ti is meg tudjátok csinálni.