Green Cottage DIY

Gipszkarton teszt 2.0Az első tesztünk után rengeteg üzenetet és kommentet kaptunk, hogy mindenképpen ki kell próbálnunk azt is, hogy hogyan tartanak a tiplik a plafonban. Így újra megragadtuk a mérleget, a tipliket, egy darabka gipszkartont és ismét tesztelni kezdtünk. Ezúttal egy plafon részletet imitáltunk és lefelé húztuk így szimulálva azt az erőt, ami a gipszkartont éri, ha egy csillárt vagy valami nagyobbat szeretnénk a plafonhoz rögzíteni. A tesztalany ugyanúgy egy 12,5mm-es vízálló gipszkarton darab volt. A tipliken nem változtattunk kivéve annyit, hogy ebből a tesztből kihagytuk a tipli nélküli csavart. 

Ha még nem láttátok és kíváncsiak vagytok hogyan végződött az előző teszt, akkor itt megnézhetitek. És most pedig ne csigázzuk tovább az érdeklődőket itt a videó. Egy biztos, sokkal jobban tartottak mint azt valaha gondoltuk volna.

Ezek után azt gondoljuk, bátran bízhatunk a gipszkartonban!

Tovább
0

Na nézzük mit is bír a gipszkarton!Nagyjából azóta mióta gipszkarton létezik óriási kérdés az is, hogy mennyit bír. Van aki egy 10x10cm-es fotót se mer rábízni és olyanok is vannak akik szinte bármit fel mernének rá tenni. De a nagy kérdés, hogy mi is az igazság. Ha veszünk egy polcot vagy szekrényt és olyan helyen vásároljuk ahol felszereléshez alkalmas dolgokat is tesznek a csomagba ott többnyire kapunk 1-1 közelítő értéket, hogy az adott felfogatás mennyit fog elbírni. Nézzük meg, hogy ezek a becslések mennyire rugaszkodnak el a valóságtól vagy hogy a valóság mennyire rugszkodik el a feltevésektől. A videóban hat különböző módszert és annak teherbírását nézzük meg. Az első a sima nagy menetemelkedésű gipszkarton csavar, tipli és minden egyéb nélkül, simán a gipszkartonba hajtva.

A második egy befúrható tipli, abból is a kisebbik fajta.

A harmadik egy szintén befúrós tipli de egy egész nagy menetekkel ellátott.

A negyedik egy egyszerű gipszkartonba való tipli.

Az ötödik egy speciálisabb gipszkarton tipli, nagyobb kitámasztással.

A hatodik és egyben utolsó pedig a fém gipszkarton tipli csavarral.

Ez összehúzáskor 5 felé nyílik ki és így kapaszkodik a gipszkartonban. Ez magyarországon egy kevésbé ismert fajta, de a tapasztaltabbak már biztosan találkoztak vele. Nos és ha már ennyi mindenről volt szó lássuk azt a tesztet. Ha téged is érdekel kattints a videóra!

Tovább
3

Green Cottage DIY

blogavatar

Barkácsolunk, felújítunk, átépítünk! És mindezt úgy, hogy ti is meg tudjátok csinálni.

Legfrissebb bejegyzések