Green Cottage DIY

Kulcstartó pár perc alatt!Számtalan dolgot barkácsolhatunk otthon, vannak közöttük hasznosak és kevésbé hasznosak. Ma egy olyan dologról írunk, ami igen is hasznos lehet. Biztosan mindenkivel előfordul, hogy hazafelé menet kiveszi a postaládából a csekkeket és a leveleket majd a kulcsával együtt ledobja valahova és később fékevesztett kutatásba kezd, mentőexpedíciót indítva a kulcsok és csekkek után.
Nos ma ezt a problémát egyszerre küszöbölhetjük ki.

Ami kell hozzá:
-néhány léc
-2-3 fogas
-néhány csavar
-2db kép akasztó

Egy falra szerelhető kulcstartót fogunk készíteni, amiben helyet kap egy újságok és levelek tárolására alkalmas rekesz és így az előszobánk meghatározó darabjává válhat. 

Az egész építményünk 6 db lécből fog állni. A két oldalsó, ami a magasságát adja. egy merevítő, ami a felső végeit hivatott megtartani és annál fogva tudjuk felakasztani. Illetve három léc, amiből egy dobozt készítünk az alsó részére.

A csavaroknak csakúgy mint mindig ilyen esetben előfúrunk így tudjuk biztosítani, hogy azok ne repesszék szét a fánkat. Fontos a levágás után, ha ilyen régi fa hatást akarunk elérni, hogy egy csiszoló géppel vagy csiszoló papírral kicsit átdolgozzuk így elérve ezt a régies felületet. Ha a szerkezet összeállt jöhetnek a fogasok és az akasztó. Ezzel pedig készen is vagyunk. Élvezhetjük az új kulcstartónkat!
Minden készítéssel kapcsolatos részletet megtaláltok a videóban. Jó munkát!

Tovább
0

Dobd fel a nappalidat egyszerűen és még kényelmes is lesz!Manapság egyre nagyobb teret hódít a nappali mint közösségi tér. Nem is véletlen, ha jobban belegondolunk ez egy "semleges" terület, ahol a család apraja nagyja össze jöhet és együtt mulathatják az időt. Talán egy kicsit messziről indítottuk a történetet, de a lényeg, hogy ennek a közösségi térnek szerves részét képezi a kanapé és a különböző ülő és fekvő alkalmatosságok. Ehhez szeretnénk ma egy kis inspirációt nyújtani.

Egy olyan fekvő alkalmatosságot készítünk, ami formailag talán a legjobban egy napágynak feleltethető meg, azonban kényelmi szempontból jóval túlmutat azon. A megszokott módon most sem kell megijedni ez a munka sem igényel több évnyi gyakorlatot és különleges ügyességet. A fotelünk főbb alkotó részeit két asztallap, némi lambéria, egy kis szivacs, vatelin és egy ízlésünknek megfelelő anyag biztosítja. Az első lépés, hogy a két asztallapba belekanyarítsuk az általunk jónak ítélt mintát. Mi ehhez egy régi napágyat használtunk. Az asztallapot a földre fektettük, oldalán megállítva rátettük a napágyat és átrajzoltuk a mintát. A jelölés során annyit kell tudnunk, hogy miután a fő vonalvezetést megcsináltuk egy kicsit szögletesebbre kell vágnunk a lapot, mivel a későbbi kárpitozást így meg tudjuk könnyíteni. Amikor mind a kettőn kijelöltük, kivágjuk őket és egy hát és előlap segítségével összeállítjuk a vázat.

A következő képpen:

A vázat összeállítás után lambériával burkoljuk, amit szögbelövővel, vagy apró fejű szeggel rögszíthetünk.

Azután a kivágott ívre illesztjuk a kárpitozni kívánt deszkáinkat és amikor méretre vágtuk őket a széleit vatelinnel borítjuk.

Ezek után jön a kárpitozás. A tömőanyagot szivacs fogja biztosítani. Lehet ez egy régi ágybetét például. Ebben az esetben a szivacsot darabolnunk kell, amit otthoni körülmények között a legegyszerűbben egy nagy éles késsel tudunk megtenni. A szivacs sajnos nagyon hamar kiveszi az élét de ha folyamatosan élezzük szép retményt érhetünk el. Ha a szivacsokat méretre sazbtuk ismét vatelinnel kerítjük körbe és ráhúzzuk a szövet "sapkát". Erre a szövet sapkára a legegyszerűbb módszer, ha van rá lehetőségünk akkor mi magunk, ha nincs akkor egy varrónővel a kiválasztott anyagból megvarratjuk, Amikor ez kész belehúzzuk a szivacsot deszkástól, vatelinestől és szögbelővővel, vagy egy erőssebb tűzőgéppel az anyagot a fához tűzzük. Figyelve az anyag megfelelő megfeszítésére.

Amint kész vannak a párnáink már csak derékszögek segítségével belülről hozzá kell fogatnunk a kerethez és készen is vagyunk. Élvezhetjük is az újdonsült heverőnket. Ha a leírás alapján még nem tudod megcsinálni, vagy némi plusz információra lenne szükséged ne aggódj. Mellékelünk egy videót, amiben minden folyamatot pontosan láthatsz, így gyerekjáték lesz elkészíteni.

Tovább
0

Green Cottage DIY

blogavatar

Barkácsolunk, felújítunk, átépítünk! És mindezt úgy, hogy ti is meg tudjátok csinálni.