Green Cottage DIY

Készüljünk tovább a nyárra!Ismét az újrahasznosítás mezejére lépünk. Egyre közelebb a a jó idő és ezzel együtt megnövekszik a kertben és a teraszon töltött idő is. Ki ne szeretné a tavaszi vagy forró nyári estéket kint tölteni a barátaival és borozgatni, beszélgetni. Van egy dolog ami eddig biztosan hiányzott a teraszról. Ezalkalommal egy bortartót készítünk aminek az elülső oldalát krétával dekorálhatjuk. A mi kiindulási alapunkat egy régi szekrény képezte. Az anyagválsztásnál csak egy dologra érdemes figyelni, hogy minél simább felületű legyen a bűtorlap így lesz olyan sima felületünk, amire később krétával rajzolhatunk.

újrahasznosítás diy barkács ötlet videó dekor

Az elkészítése nagyon egyszerű, lényegében egy bepolcozott dobozt készítünk. Az előlapra felcsavarozzuk a polcokat, arra figyelve, hogy a csavaroknak előfúrjunk. Majd amikor ezzel készen vagyunk akkor a hátlapot csavarozzuk rá. Ezzel a váz el is készült már csak a festés van hátra. Némi tábla festéket kell vásárolnunk, amivel az egészet lefestjük és csak a dekorálás marad.

újrahasznosítás diy barkács ötlet videó dekor

A részletes elkészítést az alábbi videóban megnézhetitek: 

Jó barkácsolást!

Tovább
0

Boros dugó újragondolvaA mai napra egy nagyon egyszerű projektet gondoltunk ki. Biztosan sokan szeretitek a hűtőmágneseket, vagy van otthon parafatáblátok, amit szeretnétek feldobni néhány egyedi dologgal. Erre gondoltunk ki egy ötletet, amivel egy csöpp természetet csempészhetünk lakásunkba.

egyszerű diy dekor design barkácsolás

Ami kell hozzá:

-boros dugó

-mágnes (ha hűtőmágnes lesz belőle)/ tábla tű (ha parafa táblához lesz)

-melegragasztó

-néhány művirág

A munka nagyon egyszerű, a borosdugót kifurjuk fölülről, ide fog a művirág belemenni. Ha a tábla tűs verziót csináljuk akkor az oldalán is furunk egy lyukat, mert oda fog belemenni a tű. Ha a lyuk kész levágunk néhány apróbb ágat a művirágunkból és a fölül lévő lyukba szorítjuk. Ha nem áll meg, mert túl nagy a furat akkor egy kis melegragasztóval stabilizálhatjuk. Ha ezzel megvagyunk akkor a mágnes darabot vagy a tűt tesszük a hátuljára, melegragasztóval stabilizáljuk és kész is.

A részletes elkészítésért itt egy videó:

Jó barkácsolást!

Tovább
0

Fűszernövényeket tartanál vagy csak feldobnád a konyhád? Ezt nézd meg!Aki sokat sürgölődik a konyhában az már biztosan gondol arra, hogy jó lenne néhány friss fűszernövényt tartani kézközelben. Viszint az ahogy a boltban lehet kapni nem biztos, hogy a legesztétikusabb kivitel vagy ha megról ültetjük akkor már mért ne lenne egyedi. Persze a mai ötlet bármivel működik tehát virágokat vagy művirágokat is tehetünk bele ez már pocionális. És hogy mit is készítünk és mi kell hozzá?

Egy falra akasztható virágtartót készítünk fából, amit néhány felakasztható kaspóval egészítünk ki. Mint ahogy eddig a méretet is is mindenki magának döntheti el, nincsenek megkötött szabályok.

(A mi méreteink: 75cm*160cm, 6,5cm*2cm-es gyalult lécből.)

Az összeállítás nagyon egyszerű elkészítünk egy 75cm*160cm-es keretet és ennek a szebbik oldalára felcsavarozzuk a keresztléceket, amik a kaspókat fogják tartani. Haez megvan, akkor már csak egy lazúrozás maradt hátra és készen is vagyunk. A könnyebb elkészítés érdekében mellékelünk egy videót, amiben a készítés folyamatát pontosan láthatjátok.

Tovább
0

Így csempészd be a tavaszt  a házbaA tavasz közeledtével az ember még inkább szeretné közel érezni magához a természetet és ezzel együtt azt a kellemes időt amiben régóta nem volt része. Nos ha mindenre nem is, de a természet közelebb csempészésére van egy ötletünk. Nem is kell hozzá sok minden, csak néhány üdítős üveg, ami valóban üveg és néhány léc.

Ha a léceket egy gérvágó segítségével méretre szabtuk, akkor már csak össze kell állítanunk. A jó az egészben, hogy mi dönthetünk a szélességéről és a hosszáról. Nincsenek megkötött szabályok. Egyetlen dolog aminek meg kell felelnünk; az üvegek nagysága, hisz azokat majd később bele kell helyeznünk. 

Tehát amikor megfelelő méretűre vágtuk a deszkákat, elkezdődhet az összeállítás. Ez a legegyszerűbben csavarral valósítható meg. A csavarozás előtt persze nem árt előfúrni egy kicsit. Amikor kész vagyunk az összeállítással tetszés szerint lyukakat fúrunk a felső deszkába. Ez is a saját elképzelésünktől függ. A lyukak lehetnek középen vagy akár szétszórva is. Ezek után pedig csak egy dolgunk maradt: némi ápolás a fának egy lazúr formájában. Amikor ez megtörtént, beletesszük az üvegeket és keresünk néhány belevaló virágot.

A könnyebb elkészítés érdekében egy videót is mellékelünk, amiben a pontos elkészítési folyamatot is végignézhetitek (mivel mi a videóban egy már meglévő lyukas deszkából dolgoztunk, így annak elkészítését nem tudtuk megmutatni, de a leírtak alapján könnyen elkészíthetitek):

Tovább
0