Green Cottage DIY

Indulhat a szezon, mindenünk megvan!A harmadik és egyben utolsó része a tavaszi-nyári szezonra való felkészülésnek egy asztalka elkészítése. Megmutattuk már hogyan készíthettek kerti padot és széket most pedig az asztal következik. Egy biztos bonyolult nem lesz, és illeszkedni fog az eddigiekhez. 

Amire szükségünk lesz:

És a legfontosabb, hogy hogyan fogjuk elkészíteni. Ha megvannak a méretre vágott léceink akkor már könnyű dolgunk van. Elkezdjük összerakni a talpat. Ezt úgy tesszük, hogy 4 db 5x2-es lécet a lambériákkal négyzet alakban összetűzünk. Mi a szegbelövőt választottuk de lehet simán szegelni vagy akár csavarozni is. Amikor végig lambériáztuk akkor arra figyelünk, hogy a tetején nagyjából 5-5 cm kilógjon ehhez csavarozzuk a vízszintes asztallap tartókat. Ezek után a sarkokra felhejezhetjók a szegőléceket. Amikor ez megvan már csak az asztal lapot kell rátennünk, amit az előbb felcsavarozott tartólécekhez rögzítünk. Ha szükséges még a végén formára vágjuk az asztallapunkat és készen is vagyunk.

A részletes elkészítésért nézd meg a videót:


Jó barkácsolást!

Tovább
0

Moduláris kerti asztal, mutatjuk hogyan!Amikor beköszönt a tavasz az ember mindig elgondolkozik azon, hogy ideje lenne az udvaron vagy teraszon tartózkodni, a barátokkal és a családdal. A legtöbb esetben ilyenkor az is felmerül, hogy rendben a kert és a terasz is, de jó lenne, ha valamire pakolni is lehetne. A mai posztban erre mutatunk egy megoldást. 

Persze a válasz logikus, készítsünk egy asztalt, de milyet? Milyen magas legyen? Milyen széles? Rengeteg kérdés merülhet fel, de végre itt a megoldás! 
Vidéken jellemző, hogy minden fészerben és tárolóban lapul egy két műanyag láda, legyen az sörös vagy üdítős. Azt is hamar észrevehetjük, hogy ezek nagyszerűen egymásra pakolhatók és stabilak is. Ez adja ötletünk magját.

barkács diy egyszerű újrahasznosítás kert


A munka amit el kell végeznünk elképesztően egyszerű lesz. Nem kell mást tennünk, csak kerítünk valamit amit asztallapnak használhatunk. A mi esetünkben ez egy ipari kábeldob egyik vége lett. Rárajzoljuk a ládánk belső és külső körvonalát. Ezek után a belső részt kivágjuk.

barkács diy egyszerű újrahasznosítás kert

Amikor ezzel megvagyunk szépen lecsiszoljuk a felületet. Ha ez megtörtént, akkor levágunk négy lécet és a lyuk négy oldalán a külső vonalra illesztjük. Ezek a lécek fogják majd a ládánk tetején tartani a lapot. Amint ezzel megvagyunk oda csavarozzuk és gyakorlatilag készen is vagyunk. Egy dolog maradt már csak, hogy a fát ápoljuk. Erre mi egy különleges módszert választottunk. Mivel a legtöbb ápolási módszernek az elsődleges feladata, hogy megakadályozza a víz bejutását a fába ezért ugyan ezt elérve természetes módon valósítottuk ezt meg. Régen a hentesek és a házi asszonyok gyakorta disznózsírral kenték be az asztalukat, hogy így védjék. A technika most sem sokat változott, csak mi kókuszolajat használtunk. Aminek annyi előnye van a dizsnózsírral szemben, hogy nem lesz avas szaga. A folyamat nagyon egyszerű rátesszük a még szilárd álapotban lévő olajat és egy hőlégfúvóval vagy hajszárítóval melegíteni kezdjük, majd a kezünkkel szépen eldolgozzuk a felületen. Ha megvagyunk megvárjuk amíg beszívja és kész is az ellenálló asztalunk. A legjobb benne, hogy olyan magasra építjük amilyenre akarjuk és könnyen szét is szedhető. Így ha féltjük az asztallapunkat könnyedén be is vihetjük a buli végeztével.

via GIPHY

A részletes elkészítést az alábbi videóban megnézhetitek: 


Jó barkácsolást!

Tovább
0

Bővítsük a kerti szettet!Egyre közeledik a a nyár és vele együtt a kerti elfoglaltságok és partyk ideje. Egy fajta kerti ülő készítését már megmutattuk, de itt az idő hogy bővítsük a szettet. Mi kell hozzá?

Mivel megpróbáltunk a lehető legegyszerűbb technikákkal dolgozni ezért a gyakorlatlan barkácsolónak sem akadhat gondja. Ahogy látjátok némi lécre és csavarra lesz szükség.


Az első feladat, hogy összevágjuk méretre a léceket aztán összeállítjuk a vázat, ez is hasonlóan történik mint az előzőnél, a karfáktól indulunk majd az összekötőket tesszük be. 

Merevítőt csak az elejébe helyeztünk hátul a háttámla tartja. Amikor a vázzal kész vagyunk csavarral, szeggel vagy szegbelövővel feltesszük az ülőlapot és a háttámlát. Ha ezzel megvagyunk végeztünk is a székünkkel. Már csak egy dolog maradt elegendő mennyiséget készíteni, hogy mindenki le tudjon ülni.


Ha te is megépítenéd az alábbi videóban részletes instrukciókat találsz:

Tovább
0

A szomszéd úgy sem hiszi, hogy te csináltad!Legyen az kert, pici udvar vagy éppen egy erkély mindig akad amivel szebbé, jobbá tudjuk varázsolni. Ekkor kerülnek elő a különböző bútoráruházak és barkácsboltok újságai. 1-2 napig nézegetjük győzködjük magunkat, aztán nagytöbbségében arra az álláspontra jutunk, hogy ez drága, nem engedhetjük meg magunknak és ezzel a tervek dugába dőlnek. 
De mi nem így gondolkodunk kis idő, kicsi munka és már is kész a méreg drága kerti kiülő.

 A terv persze azonnal összeállt benéztünk a fáskamrába és néhány ígéretes deszkát kiválasztottunk. Persze ha nincs fáskamránk akkor se kell megijedni. Csak robogjunk el a legközelebbi tüzépre és vásároljunk némi fát.

 Itt a pontos anyagjegyzék:

barkácsolás kert kertikiülő fa munka egyszerű DIY

Miután mindent beszereztünk nem marad más hátra mint az előre meghatározott méreteket levágjuk és elkezdjük összeállítani a kiülőnket. Mivel nem egy bonyolult formációról beszélünk tehát se csapolást, se ragasztás, se semilyen speciális illesztési módot nem tartalmaz ezért egyszerű dolgunk van. Amire szükségünk lehet a készítés során az egy gérvágó fűrész és egy csavarbehajtó. Ha ezekkel rendelkezünk nagy gondba már nem kerülhetünk.

barkácsolás kert kertikiülő fa munka egyszerű DIY


Az első és legfontosabb feladat a lábrészek összeállítása, ezt a legkönnyebb módon úgy valósíthatjuk meg, ha a szükséges formát előre a szerelő asztalra rajzoljuk és ott kezdjük összecsavarozni így a tévedés esélyét maximálisan kizárhatjuk. Amikor elkészültünk a lábakkal és a háttámlákkal akkor a fő összetartó elemekkel összekötjuk az építményünket így formát adva neki és inmár stabil alapokra helyezve. Ezeket a fő összetartó elemeket szemléletesebbé téve egy kedves nézőnk készített néhány 3D-s illusztrációt ami megkönnyítheti az építést.

barkácsolás kert kertikiülő fa munka egyszerű DIY

Ezek után már csak az ülő felület és a háttámla feltétele maradt, amihez mi szögbelövőt használtunk de ez ugyan úgy csavarozható vagy akár szegelhető is. Az így elkészült építmény meglehetősen stabil lesz akár komolyabb kerti partykat is gond nélkül átvészel.

barkácsolás kert kertikiülő fa munka egyszerű DIY


 Egy dolgunk maradt még hátra egy ápolás a fának. Ez több módon is kivitelezhető. Mi először egy lenolajos fabeeresztővel ápoltuk le a fát, ami a fa pólusait hivatott eltömíteni így ellenállóbá teszi az idővel szemben. Aztán pedig egy fenyő színű lazurral fejeztük be. A fa ápolásáról még rengeteget lehetne beszélni de ezt majd egy későbbi bejegyzésünkben részletesen kifejtjük. Ami a fontos, hogy néhány egyszerű lépés és pár ezer forint felhasználásával egy délután alatt egy csodás kerti kiülőt készíthetünk, aminek szó szerint a csodájára járnak! És persze ott van az a jóleső érzés, hogy ha valaki rákérdez magabiztosan állíthatjuk Mi készítettük. 

És egy kis videós segítség, ha te is elkészítenéd otthon:

Tovább
0