Green Cottage DIY

Amit a bitfejekről eddig nem mertél megkérdezniValószínűleg mindenkivel előfordult már, hogy szeretett volna becsavarni egy csavart és amikor nekikezdett a bitfej kiugrált belőle elreszelte a csavar hegyét és sehogy sem akarta be vagy ki csavarni azt.

Ha belépünk egy barkácsboltba és bitfejet vásárolunk mindig jönnek a kérdések, hogy Ph vagy Pz, esetleg Torx. Ha ezen túlesünk akkor Ph1 vagy Ph3 legyen.... Szóval rengeteg a kérdés és kevés a válasz. Illetve a legtöbb esetben nem is ez a baj, hanem az, hogy aki ért hozzá olyan evidenciával beszél róla, hogy kissé szégyenletesnek érezzük megkérdezni. Így most úgy döntöttünk eljött az ideje, öntsünk tiszta vizet a pohárba. Melyik bitfej hogy néz ki és mire használjuk.

Lássuk a videót:

Jó barkácsolást!

Tovább
0

Sokat barkácsoltunk és elromlott a szerszám? Javítsuk meg, íme a megoldás!Ha gyakran barkácsolunk akkor előbb utóbb szembe kerülünk azzal a problémával, hogy bizony szerszámaink megállnak vagy elromlanak. Egyik gyakori hiba az elektromos szerszámok esetében a szénkefe elkopása. Ez ha bátortalanok vagyunk akkor akár a szerszámunk használatának végét is jelentheti, de mindenkit arra bátorítanánk, hogy nem kell megilyedni a probléma a legtöbb esetben orvosolható. Készítettünk is egy videót ezzel kapcsolatban, amiben részletesen bemutatjuk, hogy mit is kell tennünk ha ilyesmi történik. Azonban most vegyük át nagy vonalakban. A mi tesztalanyunk egy sarokcsiszoló volt. Az első és legfontosabb dolog, hogy megpróbálunk hozzáférni a belsejéhez. Ez általában ezeknél a szerszámoknál az alján lévő csavar kivételével valósítható meg, ha az megvan az egész alsó részt lehúzhatjuk róla. Ha ezzel megvagyunk megkeressük a szénkefét leszorító rugót és kiakasztjuk.

Ezután kihúzzuk a szénkefét a helyéről és a saruját lehúzzuk a csatlakozóról. Ha kiszedtük elmegyünk egy elektronikai dolgokkal foglalkozó boltba és kérünk egy ugyan olyat. Ilyenkor érdemes a két szénkefét egyszerre cserélni, hogy a legjobb eredményt érjük el. Ha megvagyunk ezt a folyamatot elvégezzük visszafelé és készen is vagyunk. A csere után érdemes a szerszámot kicsit járatni, hogy bekopjanak az új alkatrészek.

És most lássuk a videót:

Jó barkácsolást!

Tovább
0