Green Cottage DIY

Szeretnél egy elektromos garázskaput de egy kicsit drágának tartod?Nos mi is így gondoltuk ezért úgy döntöttünk magunk készítjük el. Felkutattuk a szükséges alkatrészeket és elkezdtük összerakni a dolgot. Lássuk hogyan:

Jó barkácsolást!

Tovább
3

Csöpög a csap és nem találsz szakembert a javításhoz? Itt van néhány tipp, hogy hogyan javítsd meg.Újabb hasznos tippet szeretnénk mutatni nektek. Mindenkivel előfordult már, hogy a házban lévő csapok valamelyike elkezdett csöpögni  és gyors javításra lett volna szükség. De olyan szakembert nem talál aki azonnal meg tudná oldani a problémát. Most mutatunk néhány nagyon valószínű hibalehetőséget amit ti is könnyen javítani tudtok és ha legközelebb ilyen történik gyorsan belekezdhettek a javításba. Így nem csak időt de pénzt is spórolhattok. Lássuk mik is ezek a gyakori hibák:

Jó barkácsolást!

Tovább
0

LPG tartály újragondolva...A mai napon egy olyan dologból dogunk dolgozni, amit kissé méltatlanul néhány év használat után a MÉH telepen köt ki. Biztosan mindenki látott már LPG üzeműre átalakított autót. Akinek volt is ilyen, az nagyjából tisztában van azzal, hogy ez mivel jár és pontosan mi is ez. A lényeg, ami számunkra hasznos lesz és érdemes tudni, hogy ezekből az autóba szerelhető LPG tartályokból több típus is kapható és beszerelhető. Az egyik ilyen a pótkerék tartály. Illetve a másik fontos dolog, hogy ezeket a tartályokat néhány évente le kell cserélni, mert van egy szavatossági idejük, ami után tovább nem használhatóak. Azonban ez nem azt jelenti, hogy ezek a tartályok rosszak lennének, csak hogy autógáz tartályként már nem használható, mégsem kezdenek velük semmit. Ha az ember egy ilyen műhelyben jár rengeteg ilyen tartályt találhat a műhely mellé kidobva, amit vagy ingyen vagy néhány ezer forintért már meg is szerezhet.

Nos mi arra gondoltunk miért ne álmodhatnánk meg ebből valami újat és miért ne kezdhetnénk ezekkel valamit. Úgy döntötttünk építünk belőle egy falra szerelhető grillt. Ami elsőre furcsán hangozhat hisz egy olyan tartályból indulunk amiben előtte gázt tárolrak, ami első hallásra is rosszul hangzik. Azonban nem kell félni, a jó előkészítés és a gondos munka megvéd minket.
Szóval az első feladat, hogy beszerzünk egy LPG tartály, lehetőleg a pótkerék helyére betehetőt. Ennek a formája tökéletes lesz a grillünk számára. Ha megvan érdemes utána érdeklődni, hogy mikor szerelték ki, abből következtethetünk rá, hogy mennyit érdemes szellőzni hagyni. Nem árt, ha megvétel után néhány hétig többször átmossuk és szellőztetjük. Ha ez megtörtént előkapjuk a kedvenc flexünket és nekiesünk a darabolásnak. A vágáskor érdemes bele némi vizet engedni ezzel is megóvva a felesleges szikráktól. A dolgunk nagyon egyszerű, középen ketté vágjuk illetve az aljában lévő bemélyedést is kifaragjuk belőle. Amikor ez megtörtént az alján keletkezett lyukat egy darab lemezzel pótoljuk felülről pedignéhány ütközőt heggesztünk bele, ami megfogja a rácsunkat. Mi a rácsot magunknak készítettük el, de ha találunk megfelelő méretűt akár meg is vehetjük, esetleg egy régi grillről átörökíthetjük. Fontos még, hogy a belső falfelé eső oldalán mindenképpen heggesztenünk kell egy tömör rész, ami felcsukásnál megvédi attól, hogy a hamu kijöjjön belőle.
Ha a grill felülettel készen vagyunk akkor a hátlap következik. Ide érdemes egy vastagabb lemezt választani és egy vékony zártszelvény kerettel megerősíteni.  Ha megtörtént akkor egy zsanérral összekötjük ezután már csak festenünk kell és egy csinos láncal rögzíteni a két rész egymáshoz, hogy ne nyíljon túl.

A felmerülő kérdésekre és a pontos elkészítésrea videóban megtaláljátok a választ:


Jó barkácsolást!

Tovább
0

Készüljünk tovább a nyárra!Ismét az újrahasznosítás mezejére lépünk. Egyre közelebb a a jó idő és ezzel együtt megnövekszik a kertben és a teraszon töltött idő is. Ki ne szeretné a tavaszi vagy forró nyári estéket kint tölteni a barátaival és borozgatni, beszélgetni. Van egy dolog ami eddig biztosan hiányzott a teraszról. Ezalkalommal egy bortartót készítünk aminek az elülső oldalát krétával dekorálhatjuk. A mi kiindulási alapunkat egy régi szekrény képezte. Az anyagválsztásnál csak egy dologra érdemes figyelni, hogy minél simább felületű legyen a bűtorlap így lesz olyan sima felületünk, amire később krétával rajzolhatunk.

újrahasznosítás diy barkács ötlet videó dekor

Az elkészítése nagyon egyszerű, lényegében egy bepolcozott dobozt készítünk. Az előlapra felcsavarozzuk a polcokat, arra figyelve, hogy a csavaroknak előfúrjunk. Majd amikor ezzel készen vagyunk akkor a hátlapot csavarozzuk rá. Ezzel a váz el is készült már csak a festés van hátra. Némi tábla festéket kell vásárolnunk, amivel az egészet lefestjük és csak a dekorálás marad.

újrahasznosítás diy barkács ötlet videó dekor

A részletes elkészítést az alábbi videóban megnézhetitek: 

Jó barkácsolást!

Tovább
0

Ne dobjuk ki, gondoljuk újra!A tavaszi nagytakarítások során mindig rájövünk, hogy mennyi olyan dolgot rakosgatunk, teszegettünk otthon amire igazából nincs is szükségünk. Ilyenkor elindul a gondolat és hirtelen felindulásból ki is vágjuk az adott dolgot. Átlagos esetben azt mondhatnánk, hogy jól is van ez így. Azonban minden barkácsoló tudja, hogy ilyenkor meg kell álni egy lélegzetvételnyi szünetre és el kell gondolkodni. Hisz lehet, hogy abban a formájában ahogy jelenleg látjuk nem lenne szükségünk rá. De néhány apró átalakítással mi is lehetne belőle? A mai témánkat ez inspirálta. Kíváncsiak lennék első ránézésre hányan dobnátok ki a harmadikról ezt:

egyszerű újrahasznosítás diy barkács felújítás

Nos a mi érzéseink is vegyesek voltak, de láttuk, hogy mi lesz belőle ezért belekezdtünk. Úgy döntöttünk, hogy egy kicsit modernizáljuk és számunkra alkalmassá tesszük.

Ami kell hozzá:
-lambéria
-LED szalag
-pipa léc
-polikarbonát
-polikarbonát profil
-valami amit asztallapként használhatunk (a mi esetünkben ez néhány régi de nem használt padló darab)

Az első dolog, hogy minden olyasmitől megszabadulunk, amit később nem akarunk látni. Így esett áldozatul a "gyönyörű" kárpit és a régi asztallapok is ja és persze a régi kerekek. Miután ezzel megvagyunk belekezdhetünk az építésbe. Egyszerű módot választottunk a felújításra lambériával burkoltuk az egész asztalt. A sarkokat pipa lécekkel takartuk. És még egy érdekesség. A két hosszabbik oldalán egy egy csíkot polikarbonáttal borítottunk. 

egyszerű újrahasznosítás diy barkács felújítás

A tetején lévő polikarbonát profillal rögzítettük, amibe előtt gondosan ledszallagot vezettünk, majd azt az asztal belsejébe. Amikor ez kész a polikarbonátot a profilba illesztettük és folytattuk a lambériázást.
Az asztallap a régi két felé nyílós helyet mostmár csak egy irányba nyílik, de az aszallap pántjai megmaradtak így abból sem kellet újat szereznünk. Az asztallapot elősször összeillesztettük pipa  léccel elszegtük és úgy csavaroztuk a tetejére. Ezek után a LED szallag bekötése maradt. Ha ez megvan készen is vagyunk.

egyszerű újrahasznosítás diy barkács felújítás

A részletes elkészítést az alábbi videóban megnézhetitek: 

Jó barkácsolást!

Tovább
0
«
12

Green Cottage DIY

blogavatar

Barkácsolunk, felújítunk, átépítünk! És mindezt úgy, hogy ti is meg tudjátok csinálni.