Sokszor felmerül a kérdés hogy mit hogyan és honnan. Nos a mai projekt némileg választ ad erre. Ha felmerül valami hasonló kérdés, akkor a legtöbb esetben azt szoktuk mondani, hogy nézzünk szét magunk körül és lássuk meg a lehetőséget. Ez elsőre bonyolultan is hangozhat azonban két kis példán keresztül megpróbáljuk egy kicsit közelebb hozni. Kezdjük csak az elején.
Adott a "probléma", hogy szeretnénk egy stílusos kis lámpát mondjuk az előszobánkba vagy éppen a konyhánkba. Sietve fellapozzuk a közeli bútoráruház katalógusát és az árak láttán rájövünk, hogy annyira nem is szeretnénk azt a lámpát. De mit csinál a lelkes barkácsoló?! Itt kerül elő a kreativitás és a dolgok másféle felhasználása. Lássuk mi ezt hogyan oldottuk meg. Találtunk egy egész szép gyümölcskosarat. Nem is kellet hozzá sok fantázia ha megfordítjuk máris egy lámpabúra formát mutat. Már csak az égőt és a foglalatot kell belevarázsolnunk, ami ennek tükrében már nem is olyan bonyolult. Fogjuk a kedvenc drótvágónkat és egy kis lyukat készítünk a gyümölcskosár alján, ebbe belefűzzük a lámpa foglalatát, majd betekerjük az égő és kész is. Mondhatjuk, hogy egyszerűbb mint két colás flakont összeragasztani és még mutatósabb is. 

A másik szintén egyszerű dolog máshonnan közelíti a kreativitás problémáját. Adott egy lámpatestünk, ami túl jó ahhoz, hogy könnyen megváljunk tőle azonban a belevaló égő nagyon drága és így már nem érné meg felújítani. Ebben az esetben a legtöbben valószínűleg megválnának tőle, de nem mi. Ha szétszedjük a lámpatestet hamar kiderül, hogy egy új foglalatot beleaplikálni nem is olyan bonyolult. Ezért a régi foglalatot és vezetéket megszüntettük és beleépítettünk egy olcsóbb GU10-es égőt. Ezzel a jó lámpatest drága égő problémáját is hamar megoldottuk. Így a lámpánk tovább funkcionálhat és még a cseréje is olcsóbb lett.

És most nézzük, hogyan is készültek el:

Jó barkácsolást!